Az alkotóról...

Az 1980-as évek elejétől kezdve Guillermo Forchino különböző anyagokkal kísérletezett, hogy  megtalálja a legmegfelelőbbet, amelyből nagy tételben készíthetők alkotásai. Ez az útkeresés a rosarioi Szépművészeti Iskolában (Ecole des Beaux-Arts), Argentínában kezdődött, majd a párizsi Sorbonne Egyetemen folytatódott, ahol Forchino három évig műtárgy restaurációt és konzerválást tanult. Tanulmányai során megismerkedett a klasszikus technikákkal és anyagokkal és elsajátította a velük való munka fortélyait.

Párizsi tanulmányai végeztével visszatért Argentínába, ahol Juan B. Castagnino restauráló műhelyét vezette a rosarioi Szépművészeti Múzeumban. Forchino ebben az időben kezdett olyan összehajtogatott textíliából készült emberi alakok létrehozásával kísérletezni, amelyeken a külsőleg is látható testrészek (fej, kezek) viaszból és természetes festékanyagokkal megfestett papírmaséból készültek.

Az 1980-as évek végén Forchino végül a polirezint választotta a képregények világára és rajzfilmekre emlékeztető alakjai és jelenetei anyagául. Művei tipikusan szokatlan és humoros témájúak, mint például a túlpakolt autóban nyaralásra induló és durrdefektet elszenvedő család, vagy a megfáradt, öreg, 1950-es évekbeli amerikai kisteherautó. Forchino más közlekedési eszközöket is megformázott: hajót, repülőt, motorkerékpárt, és még egy fürdőkádat is, amelybe katonai diktátort ültetett. Emberi figuráit mindig humorral, hozzáértéssel formálja meg és lélekkel is felruházza. 

Guillermo Forchino Párizsban él és dolgozik, a Père Lachaise temetőhöz közeli műtermében.

Guillermo Forchino komikus műalkotásai a művészet szerelmeseinek tágabb körének lettek elérhetőek korlátozott számban, számozott sorozatban.